Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Sprintar och demonstrationer

För tillfället fokuserar utvecklingen av Cora på DiVA och denna sida uppdateras inte. När sedan fokus går över på Alvin igen återupptas uppdateringarna.

Utvecklingen av Alvin på Cora sker i sprintar och en gång var fjärde vecka så avslutas en sprint med en demonstration av de features som utvecklats för Alvin under den senaste fyraveckorsperioden. Denna sida kommer att uppdateras kontinuerligt med en beskrivning av de features som släpps vid varje sådant tillfälle. Det finns även en lista över de features som hittills skapats.

Lista över features

Senaste demonstrationen

Tidigare demonstrationerNuvarande utveckling av Alvin

Sedan sommaren 2018 sker vidareutvecklingen av Alvin i ett team av utvecklare och metadataspecialister på Nationella system vid Uppsala universitetsbibliotek. Utvecklingen av Alvin sker i och med utvecklingen av Cora, som är ett generiskt metadatautvecklingssystem som i fallet för Alvin konfigureras för att kunna rymma just Alvins metadata och binära data. Målsättningen är att skapa ett öppet Alvin, där det ska vara enkelt att göra förändringar i hur metadata ser ut och presenteras. Det ska också vara möjligt att komma åt systemet i dess helhet genom användandet av API:er och därmed göra det lättare att integrera Alvin i andra system och tekniska lösningar. Cora läggs löpande ut som öppen källkod.

  • No labels