Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Enkel sökning söker i alla fält på postsidan, förutom i interna id:n såsom till exempel organisationsid. Det går att reglera sökningen, genom att begränsa till forskningspublikationer eller studentuppsatser, samt om man bara vill ha dokument med fulltext.

Trunkering - det går att använda sig av trunkering * i enkel sökning. Genom att använda trunkering går det till exempel att söka ISRN med löpnummer genom att använda sig av förled och trunkering.


Sökning efter personer - Skriv in förnamn och efternamn i sökrutan. Träfflistan kommer att visa de poster där båda dessa ord förekommer i varje enskild post. Det sökmotorn gör är att hantera mellanslaget mellan för- och efternamn som ett OCH. Använd inte kommatecken i sökningen. Vill du sedan avgränsa sökresultatet ytterligare använder du facetterna i vänstermarginalen. 

Frassökning - det går att använda sig av frassökning " " i enkel sökning. Observera att även frassökningen söker i alla fält. Exempelvis kommer en sökning på tidskriften "European company law" även ge träffar på poster som innehåller frasen i titel eller abstract.

Simple search
  • No labels