Blog
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Vi är glada att få välkomna Benjamin Langlotz (Benni) till utvecklargruppen för DiVA!

Benni presenterar sig själv här intill och beskriver nedan hur han under slutet av sommaren fick möjlighet att sätta sig in i DiVA och hur systemet fungerar utifrån specialistanvändarnas perspektiv genom att praktisera hos Uppsalas DiVA-specialister. Till praktiken anslöt även utvecklarna Johan Andersson och Pere Bartolí.  

Praktik hos Uppsala UB:s  DiVA-specialister

Mellan den 3e och 14e augusti var Johan Andersson, Pere Bartrolí (anslöt andra veckan) och jag (Benni) på praktik hos DiVA-specialisterna. Målet med praktiken var att lära oss mer om DiVA-Classic och att prova på att använda systemet själva.

Vi är väldigt tacksamma för att alla inblandande ville dela med sig av sitt dagliga jobb och näst intill slogs om att prata med oss. Det är väldigt imponerande hur mycket folk bryr sig om det de gör. Det var också nyttigt att se hur systemet används och att även ta del av de brister som nuvarande DiVA har och vad som kan vidareutvecklas och göras bättre.

Under dessa två veckor har vi både fått prova på att importera artiklar från Web of Science, granska artiklar som forskare m.fl. har lagt upp samt lägga till och ändra användare i DiVA. Vi har bland annat lärt oss om registreringspraxis, Open Access/Open Science, supportkedjan, auto-WoS, personposter och DiVA-ekosystemet generellt. 

Det känns som om jag har fått en bättre förståelse för de utmaningar DiVA-specialisterna har att göra med dag ut och dag in vilket jag lär ha nytta av när jag nu mer och mer deltar i utvecklingen av DiVA på Cora. Jag vill gärna jobba med att hålla och förbättra kontakten med användarna, både vid UUB och med andra DiVA-medlemmar för att förankra utvecklingen hos de som kommer jobba med den färdiga produkten i framtiden.


Hej!

Jag heter Benjamin Langlotz, kallas för Benni, och förstärker sedan slutet av maj DiVAs utvecklarteam.
Tidigare har jag jobbat som Frontend developer och UX Designer och hoppas kunna använda mig av mina erfarenheter i utvecklingen av DiVA på Cora. Jag är född och uppvuxen i Tyskland men bor sedan många år tillbaka i Uppsala. På min fritid spelar jag Tuba och jobbar på en Halvklassiker.

Det ska bli trevligt att träffa er på nästa DiVA-möte!  • No labels

1 Comment

  1. Kul att läsa, Benni!